פרופסור יובל נח הררי יכול היה להיות עוד מרצה מוצלח באקדמיה. כבר בגיל צעיר הוא בלט כהיסטוריון שהצליח באורח פלא להפוך את חקר ההיסטוריה ומלחמות ימי הביניים לתחום מסקרן ובכך הפך את עצמו למרצה מבוקש בארץ ובעולם. אבל הוא מעולם לא הסתפק בכך. מתחילת דרכו הפומבית הוא חתר ליותר.
תהליך הפיכתו לטאלנט נרקם דווקא כאשר שקד על הכנת רשימות לקורס שהעביר באקדמיה ואשר התגבשו לספר הגאוני "קיצור תולדות האנושות", שהפך כמעט בין לילה לרב מכר שעמד שבועות רבים בראש הטבלאות. נכון להיום תורגם הספר למעל עשרים שפות, למרות שלא מעט הוצאות ספרים דחו אותו מחשש ל'עוד ספר היסטוריה משמים" לפני שהיה ללהיט והפך להיסטוריה בעצמו. הררי, כבר מזמן מרצה-כוכב ואפילו סוג של גיבור תרבות בינלאומי, התבלט גם בהתבטאויות הנועזות שלו בנושאים מעוררי מחלוקת כמו פצצות אטום, דת ואלוהות – התבטאויות שעוררו פולמוסים פומביים והובילו כמעט בטבעיות להולדתו של ספר מצליח נוסף, "ההיסטוריה של המחר". בספרו השני שוטח הררי את תחזיתו בנוגע לעולם שלאחר עידן האנושות והוא מבקר את האדם, שעל פי משנתו הינו יצור נחות במובנים רבים מבעלי החיים, והוא בעצם לא יותר מאשר סוג של תוכנת מחשב מהלכת. עם המשנה הייחודית הזו הוא מסתובב בפורומים הנחשבים ביותר ברחבי העולם.
פרופסור הררי, צנום ומופנם לכאורה, אכן נראה יותר כמו איש אקדמיה קלאסי ופחות כמו טאלנט מוחצן וכריזמטי, אבל הוא הצליח לטפח ולהעצים את הכוכבות שלו הודות להרצאות המרתקות שלו בארץ ובעולם, בין אם הן קשורות לספריו ובין אם לנושאים אחרים שברומו של עולם. הוא מרחיב בהתמדה ובעיקשות את מיתוגו כ"אמן חוקר" המנגיש חומרים אקדמיים להדיוטות באופן מרתק . הררי משכיל לשתף את עוקביו בעניינים פרטיים, כמו למשל המהפך שחולל בחייו כשבחר להפוך לטבעוני. יחסו הנצלני והגס של האדם כלפי בעלי החיים הוא נושא שהררי כתב עליו בספריו, ולכן החשיפה הזו לא רק תרמה למכירת הספרים, אלא גם מיקמה אותו בעמדה חדשה – כדוגמה ומופת בקרב אוכלוסיות כמו אוהבי בעלי החיים וכמובן הצמחונים והטבעונים.