הטאלנטים הם אנשים שרוצים לחדש, לשנות ולהשפיע. בני אדם ערכיים שמעבר לשאיפותיהם האישיות רואים גם את טובת החברה כולה. כל אחד מאתנו מכיר אותם. האנשים המצליחים. אלה שכל שידם נוגעת בו הופך זהב. הם נחשבים להבטחה גדולה במקום עבודתם, מוערכים על ידי מנהליהם ועמיתיהם, ובהתאם לכך מטפסים במהירות במעלה הסולם המקצועי. יש להם תעוזה. הם עולים לבמה בביטחון מלא ומביעים את דעתם בישיבות עבודה ללא חשש. אלו הם הטאלנטים. הם מזוהים בסביבתם כמוכשרים, הבולטים והמובילים. האנשים שמעזים לדבר את הרעיונות שלהם החוצה ולמרות החשש לא נותנים לביקורת לעצור אותם. הטאלנטים הם הטיפוסים שנכנסים למקום וחושבים כיצד הם יכולים לתרום ולא רק מה כדאי להם לקחת.
יש אנשים שנולדו להיות טאלנטים. הם הגיחו מבטן אמם מלאים בכישרון, ביצירתיות ובכריזמה, והם מתבלטים בכל מקום שבו הם נמצאים. אפשר למצוא אותם בכל תחום העולה על הדעת: ממנהלים, יזמים, אדריכלים, רופאים, מהנדסים, שחקנים ועורכי דין- ועד למפתחי אפליקציות, מעצבים ואפילו אנשי צווארון כחול. חישבו למשל על סטיב ג'ובס מ"אפל", ריצ'רד ברנסון מ"וירג'ין", ג'ף בזוס מייסד אמאזון, ן או מהטמה גנדי. כולם נחשבים לטאלנטים מלידה. אלה הם האנשים שלקחו את היכולות שלהם הרחק מעבר לצפוי והשפיעו על העולם שמחוץ לתחום עיסוקם המקורי הישיר. אפשר למצוא אותם בקלות בקדמת הבמה, אולם מאחורי הקלעים במקומות ההנסתרים מן העין מתרחשים הדברים באמת. האנשים האלה, על אף כשרונם המולד, עובדים קשה, כך מתברר. הם שוכרים יועצים ומאמנים אישיים ויוצרים רשת של קשרים שמסייעת להם לממש את הפוטנציאל שלהם. הם משכללים את כישורי הרטוריקה שלהם ונעזרים בכותבי נאומים.
אחת התכונות החשובות ביותר עבור טאלנט בעולם העסקים היא ההקשבה לסביבה. הטאלנט אינו חושש מלקבל עצות, טיפים ותובנות מאנשים אחרים. גם נדיבות היא קלף חזק של הטאלנט. הוא משתף את העולם בכישרונו וביכולותיו. הוא מתווה דרך ולא חושש מחקיינים. הוא לא כולא את עובדיו, שותפיו ולקוחותיו בחוזים דרקוניים ולא משיג את יעדיו בדורסנות. הוא פתוח ובעל לב רחב, ונכון לגשר ולהתפשר. לטאלנטים יש אג'נדה ברורה, הם חשים מחויבים להתנעת שינוי וחדשנות, ומבינים כי איתור האג'נדה שלהם, זיקוקה וכתיבתה ממתגים אותם, והמיתוג הזה הוא הפנים שהם מראים לחברה. קחו לדוגמה את שריל סנדברג, מנהלת התפעול הראשית של פייסבוק. מה שהפך אותה לטאלנט, מעבר למילוי תפקידיה השונים על הצד הטוב ביותר, הוא העובדה שיש לה אג'נדה. סנדברג נחשבת לבעלת עולם ערכים סדור וברור. היא גדלה בבית בו חונכה למצוא קריירה בעלת משמעות שיש בה משום סיוע לאחרים, וכשבגרה פעלה לחיפוש תפקידים בעלי ערך חברתי. היא פועלת בכל העולם באמצעות ספרה והרצאותיה כדי לסייע לאנשים לבחור בקריירה שתספק אותם ושמה דגש מיוחד על עידוד נשים להצלחה. היא לא מסתפקת בהצלחתה האישית אלא רותמת אותה כדי לעזור לאחרים.
טאלנטים כמו סנדברג, צוקרברג, בזוס, מאסק ואחרים מתמודדים גם הם עם המתח והבושה הנלווים להשמעת קולם ברבים. הם התמודדו, כמו כולנו, עם מחסומים פנימיים, עם חששות ועם חוסר ניסיון. וורן באפט, איל ההון האמריקאי, מפורסם בכושר השכנוע שלו. והינה, בריאיון לרשת BBC הוא סיפר שבתחילת דרכו היה מבועת מהמחשבה על הופעה בפני קהל. כשהיה תלמיד, ואפילו סטודנט, היה מקיא מרוב חרדה כשנדרש להופיע מול אחרים. ואולם הדבר לא ריפה את ידיו. הוא מצא פתרון יצירתי: הוא חיפש ומצא משרת הוראה כדי ללמוד באופן מעשי כיצד לעמוד בפני קהל. זהו הדבר שמייחד את הטאלנטים ומבדיל אותם מרבים אחרים, אולי אפילו מוכשרים מהם: יכולתם המופלאה להישיר מבט לפחדים ולראות מעבר להם.